Hulp aan gevangenen in Spanje

quino en marijke voor de gevangenisHet zal je maar gebeuren: je belandt in de gevangenis. Of dat nou gebeurt door eigen foute keuzes of door invloeden buiten eigen schuld, altijd gaat er een droevig verhaal schuil achter zo'n (langdurige) gevangenschap.

Rond 1987 startte het echtpaar Joaquin Jiménez en Marijke (Carolina) Jiménez-Krijgsman met het bezoeken en ondersteunen van Spaanstalige gevangenen in Nederland. Tien jaar later verhuisden ze naar Torrevieja (Spanje) en onder de vlag van Misión Holanda zetten ze hun werk voort in Spanje.

Nog steeds bezoeken ze gevangenissen in heel Spanje om Spaanse en Nederlandse gevangen te helpen met praktische ondersteuning, contact te leggen en te onderhouden met officiële instanties, om gevangenen tot troost te zijn en pastorale hulp te bieden. Dat gebeurt vaak op verzoek van familieleden of bekenden.

In 2012 ontvingen Quino en Marijke een Koninklijke onderscheiding voor hun werk gedurende 25 jaar uit handen van de Nederlandse ambassadeur in Spanje, die voor deze gelegenheid zelfs was afgereisd naar Torrevieja.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de secretaris van de stichting Misión Holanda via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (0251) 24 33 12.

Misión Holanda maakt kosten voor reizen, correspondentie, en voor (warme) kleding, Bijbels en Bijbesltudiemateriaal om uit te delen. Bijdragen zijn erg welkom op giro NL43INGB0003636940 of bankrekening.NL03ABNAN0489863019 van Misión Holanda, Beverwijk.
Stichting Misión Holanda staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer: 41224905
Stichting Misión Holanda is door belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Handen uit de mouwen
Revival Baptist Church in de Oekraine
Aan tafel