Unie van Baptisten Gemeenten

De Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland is het samenwerkingsverband van ongeveer 80 aangesloten gemeenten. De Unie verzorgt bijvoorbeeld de theologische opleidingen en ondersteunt de aangesloten gemeenten op het gebied van training en advies. Via de Unie is er ook aandacht voor internationale samenwerking en zendingsprojecten.

Een actueel thema is gemeenteopbouw. De Unie wil bestaande gemeenten ondersteunen en zet zich in voor de stichting van nieuwe gemeenten. Momenteel gebeuren er onder andere mooie dingen in de regio Rotterdam.

In het najaar van 2012 werd het nieuws bekend dat de IBTS (International Baptist Theological Seminary) verhuist van Praag naar Amsterdam. Ook het kantoor van de Unie verhuist naar de hoofdstad. Inmiddels is dit proces afgerond en is het IBTS gevestigd in het Baptist House aan de Postjesweg 150 te Amsterdam.

Tenslotte is ook de samenwerking met andere gemeenten die niet zijn aangesloten bij de Unie een actueel thema. Het gaat om de Alliantie van Baptisten- en Camagemeenten (ABC). Er wordt gekeken naar de mogelijke samenwerking, daar waar mogelijk wordt al intensief samengewerkt op het gebied van opleiding en zending.

Kijk op de website van de Unie van Baptisten Gemeenten voor meer informatie.

Wie zijn wij
Wat geloven wij
Wat zijn baptisten